Thursday, 17 September 2009

...SaLaM LeBaRaN DaRi BuMi SyaM...


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل عام وأنتم بألف خير

*****

Ramadhan sudah sampai ke penghujungnya.. berbaki dalam 2 ataupun 3 hari, datanglah Syawal menjenguk kita.. InsAllah.. mg diterima segala amalan2 yg telah kita sempurnakan di bulan ini.. Ameen ya Rabb...


Di kesempatan ini, ingin saya ucapkan Salam Lebaran dari perantauan buat abah, mama, abg acut & kak eiyka, abg masrid & kak nurul, apit, fitri n tiha.. Mohon maaf zahir & batin.. pada mama & abah, minta dihalalkan segalanya sejak saya dilahirkan sehingga kini.. pada adik beradik, thanks atas duit raya yg dikirimkan.. sayang korang.. muaaaahhhhhh.. pd apit, fitri & tiha, sorry sbb tahun ni, akak xdpt bg duit raya kat korang.. huhu, insAllah.. tahun dpan, jika diberikan peluang beraya bersama & dimurahkan rezeki, akak doublekan.. (ada ek main double2 :D).. insAllah, demi keluarga tercinta.. xder masalah.. hehehe (hmm.. sedih xdpt kumpul pg raya bersalaman n dgr tazkirah abah.. hehe, abg acut?? thun ni bg tazkirah raya time salam2 tau.. hehe, xleh malu2 dah.. hehe, samala kita ekk ;p.. sama juga sedih sbb xdpt ikut raya sama ke umah saudara-mara)... pada abah & mama, sampaikan salam kemaafan dari saya buat saudara-mara tersayang, nenek timah & keluarga, cik awa, cik latip, cik tipah, wan nyah, cik nor n etc (keluarga belah abah di selangor & belah mama di Perak).. kim salam rindu buat mereka..


Pada sahabat2 maya yg selalu dtg bertandang di blog saya, maafkan jika ada salah & silap sepanjang perkenalan.. jika ada yg terguris terasa, harap di maafkan segala.. Salam idulfitri buat semua.. Selamat pulang ke kampung halaman & berhati2 di jalan raya.. hehehe.. makan ketupat, rendang, lemang, ingat2lah saya yg jauh ni.. huhu.. :( .. kat sini nnt, xmasak apa pun.. entahla, mgkin nasik himpit, rendang daging, n ayam masak merah je kot.. kuah kacang?? tgkla kalau rajin.. hehehe :D.. sayang korang sume.. silalah ambil kad raya ni ye.. hehe.. sbgai ingatan di hari raye :D


Okla.. xder idea sebenarnya nak tulis.. pun masih xder perasaan nak beraya ni.. dgn baju raye yg xbeli lg, dgn rumah yg masih xhbs kemas, dgn lauk2 yg masih xberbeli.. huhu.. pg Amman semalam, 1jubah pun xberkenan di mata ni, lain pulak yg dibeli.. ngeee :D punyer la byk2 bergantungan, 1pun xder yg memikat.. hehe, tp yg best, dpt lak selimut raya.. pakcik tu bg free :D hmm.. beraya ngan selimut baru je la gamaknye.. hehehe... okla..



xdpt jubah raye, dpt free selimut raye.. hehehe


*****

Salam Lebaran dari Bumi Syam.. Al-Urdun
Maaf zahir & batin


Salam tulus ikhlas dalam ingatan
Norullisza binti Khosim



p/s: mama jgn sedih2 pg raya ek.. klu sedih2 ingat saya.. hehehe.. xleh kita 'bising2' di pg raya.. :D


20 comments:

sI tEDI said...

norul:: selamat hari raya. nanti aku amek kad ek..

jgn sedih2 ek? datanglah beraya ke blog ek? ekekekekeke... jamu mata je lah. jamu ketupat x leh lak.. :P

jaga diri norul :)

lidey said...

selamat hari raya utk akak
:D

G-HaD's said...

rezki raye...slimut pun okle tu..leh juge d sarung pganti baju raye..hehehe...dh leth braye,trus aje leh tdo:p gurau2 je kak..mekasih kad raye tu ye..akan sy amk..syukran jazilan kak...xmau ucap hari raye lg..:D

ummi sha said...

Salam..
Selamat Hari Raya..moga dalam lindungan Allah selalu.

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

kak tedi:
selamat hr raye :D xsedih la.. biasa je.. lgpun, xder zuuq raya ni.. hehe, okes, nnt btandng ke blog je la.. thanks :D


lidey:
thanks dik :D

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

Ghad:
xnak ucap lg.. hehe.. xper2, kiter ucap time hr raye ek.. kat ym nnt.. hehe..

selimut.. tula pasal.. nk beli jubah, tp lak selimut.. alhamdulillah.. hehe.. ngantuk2 terus tido.. best3 :D


ummi sha:
wsalam.. ameen.. bgtu jg buat ummi

aishahumairah said...

salam,
maceh k.Liza
selamat hari raya maaf zahir batin=)

mizaranun said...

Salam Lebaran..
Selamat hari raya eidulfitri..
Mohon maaf lau ade salah silap..

ASYIQ said...

LiS,

Selamat HariRaya, maaf zahir dan batin. Sorry lama akak tak online, penghujung ramadhan masa agak terhad....bukan sebab buat kuih, sebiji biskut pun akak tak buat, semua beli aje.

Akak di kampung dari sabtu sampai rabu, then kena balik cepat coz kak long byk kerja sekolah, nak study sbb PMR 7hb Okt.

So, beraya ni ala kadar, dapat berjumpa dgn kaum kerabat dan memohon ampun dan maaf...itu yg penting!

Apapun, moga LIS bahagia beraya di Jordan, jgn sedih2 tau....

Kad raya tu akak dh ambik dah...tq.

psttt...lps raya boleh la on9 selalu...hihi.

Kullu `am wa antum bi khair...!

Dhamah Syifflah said...

dimana pun berada...
semua tetap mendapat rahmatNya...
menangislah dihari ini...
esok kau akan gembira...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

aishah:
wsalam dik.. sama2 kasih :D

mizaranun:
ye.. sama2 la kita..

syifflah:
kerna yg menangis itu
sentiasa ingat pd yg satu
tiada dua melainkan Dia
Yang Maha Esa,Maha Kuasa

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

Kak Asyiq:
hmm.. tula, lama xnmpak akk.. rindu rasa nak borak ngan akk.. tp, xper.. tau akk sibuk :D

aik.. beli je sume.. hehe.. biasa la tu kan.. mama sy pun, selalu je beli, klu buatpun, tumpi n kepek pisang je..

yeke, kaklong nak xm dh.. hmm.. ala kadar jela.. lawat saudara mara mohon maaf ckup.. xpun, tggu mereka dtg.. hehe.. nak xm katakan :D ma'a taufiq wan najah kaklong

yezza.. nnt kita chat.. hehe :D sayang akak.. siap pssttt2.. hehe

alhamdulillah.. ameen.. tq doanya.. samala akak :D eid saied.. kullu 'aam wa ent bi alf kher

riah said...

slm lisz...knp aku x penah tau pun ko kat sana eh? nway..slm aidilfitri..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

riah:
sapo ni ek.. khairiah ke?? uia??
haha.. camne nak tau, klu hang xambk tau hal aku.. hehehe

eid saied.. kullu 'aam wa ent bikher

Anonymous said...

Salam Eid Mubarak tuan rumah!

~ Pei Pan

Dida... said...

Salam Norul..

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..

Saya dah ambil kad raya.. Terima kasih.... jgn sesedih ya di pagi raya....

Hayaati Jamiilah said...

selamat hari raya biarpun ni dah raya ke 13, sabarlah. beraya di perantauan menguji kesabaran kita. biarpun saya tak pernah merasa suasana di perantauan.tp dpt memahami perasaan kawan2 yg x dpt berhariraya di malaysia.

Faarihin said...

salam ziarah kak.. lame akak tak updated.. bz yer.. mekasey bagi sy kad raya.. raya dah nak abes.. baru sy dpt menyinggah ke sini.. (^__^)

ASYIQ said...

Salam LiS...mana ko ni??

Dh nk masuk tiga minggu Syawal, bila nk update blog??

Dah raya puasa enam ke??

Kalau tak update gak, alamatnya kena bwk penyapu sawang la jawabnya...byk habuk ni....

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

Pei Pan, Dida, Hayati, Faarihin:
Eid Mubarak.. kullu 'aam wa entum bikher..

kak Asyiq:
wsalam kak.. ado ni ha.. dah update dh pun.. demi akak.. hehe

raye dah sume.. hehe.. kak..akak nak bawak penyapu ek.. sila2.. tlg kemaskinikan blog.. mana2 yg kurang tu, tambah2kan, mana yg xelok tu.. buang2kan.. haha..

ya ampunn... gurau je.. hehe