Monday, 27 July 2009

...KaRiPaP dE PuRu :D...

assalamualaikum semua \(^_^)/


tadi ke jamiah menghantar karipap pd budak2 kecik yg kuat makan... wey2 & meen, sekali lantak habis... adeh... patutla membesar dgn jaya nyer korang ni... hehe (jgn marah adik2 ku), diorg ni la ku selalu bergurau n gelak ketawa... pastu, p maktabah tuk pulang n pinjam buku lain, balik2, kena ngurat ngan pakcik tua... adeh pakcik... ku ingat saje nak beramah mesra... lain pulak lencong nyer... (pakcik2 arab ni, kkdg xleh layan sgt, ok)

*****


ok, ku nak mendengar nasihat ayah ku... hehe, sbb bukan selalu dengar kata abah... hehe, sorry bah... dah2, xnak sibuk2 n geram2 ttg org lain... sy dah nasihatkan kawan sy tu (abah pun kenal dia, tp xyah la bgth :D), moga dipermudahkan segala urusan dia...



entry ni tuk tatapan mama n semua di kampung, selamat hari raya, maaf zahir batin :D saje ucap awal... haha, xderla... saje nak bgth mama, anak dia yg pemalas ni, semalam tetiba rajin membuat karipap... hehe, 1st time mama, sendiri lak tu buat, ku belasah je... ngeee :D kat umah, klu disuruh wat pape, malas je, ngelat je, kan3... tp biasala, dh duk jauh di perantauan ni, kenala rajin kan diri nak makan kuih2 ni... hehe, nnt balik Malaysia, klu i rajin, i buatla... lalala~


layan la gmbr2 karipap de puru ku... :D






inti n karipap sblm di goreng... asal inti tu xkuat rasa sardin nyer?? adehh, meen kata, garam je yg rasa (ku puasa time tu)... hahaha, ku mmg kuat masin... lalala~



ni yg ke 2... hehehe, 2 jenis karipap ku, 1: puru 2: karipap la (lalala~)... ni tuk bagi odik2 yg kuat melantak :D

ni comey sikit (memerasankan diri... hehehe)... ni untuk ku...

p/s: 1st time try, so... okla bgku... wlupun dak comey, janji leh telan... alhamdulillah... pasni, nak wat donut lak, lama dah x makan...

14 comments:

Dida... said...

Salam Norul..

Mmmm.. nmpak mcm sedap inti karipap tu... bulan puasa nnti buat la byk2.. boleh wat bisnes jual ngan member2.... kalau nak sedekah pun bagus juga.... :)

Pcy tak saya pun x pernah buat karipap.... pandai beli n makan je... :p nak try.. tp takut tepung dia x jadi.. nanti terbuang pulak.... sekali tgk Norul boleh buat... sy mesti cuba satu hari nnti..

Precious said...

Selamat ari raya ... waahhhh, bestlak dapat ucap selamat ari raya awal2 ... hihiii posa pun belum.

<< s| tED| >> said...

wah!! nampak sedap.. kita pun tak pernah buat. nak makan beli saja.. ekekekeke

nisha said...

salam k.yoyoi...
emmmmm..cedap ke?..huhu
boleh ar nisha rase blek mesia nnt eh..huhu..

ASYIQ said...

Dah pandai buat kuih karipap...elok la sbg persediaan utk minum petang mak mertua...hihi.

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

wsalam Dida..

boleh la tahan inti nyer, tp adik2 ni kata masin sikit.. huhu.. xpandai nak berbisnes ni.. klu buat byk pun, maybe bagi je kat adik2 ni.. tu pun, klu rajin buat :D

hehe, xpenah gak ke.. sama la, dulu nak makan, beli je, senang.. hmm.. tepung yg ana wat pun lembik sikit.. Dida try la, insAllah jadi :D

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

Precious:
hehe, selamat hari raya gak.. lalala~.. isk3, puasa dulu :D

Tedi:
kak tedi, try.. jgn tak try.. hehe

Nisha:
wsalam nisha.. boleh la dikatakan sedap tuk org yg pertama kali buat... hehe, angkat bakul.. lalala~

nak rasa.. bila balik mesia, akk terus jd malas.. hahaha, boleh je, nnt bila time buka puasa ramai2, akak wat la :D (thn ni, xdpt buka puasa ramai2... uwaa~)

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

kak asyiq:
erkk... apakah??

hahaha.. kak asyiq ni, ada je :D kena wat tuk mama & abah dulu, sbb selalu makan cekodok je.. hehe, kena gembirakan hati mama sndiri dulu.. hehehe

tuk mak mertua?? kena blaja byk lg ni wat kuih.. hahaha (siapakah mak mertuaku.. harap yg ok2 je.. hehe)

arirada said...

uwaaa, x aci! x aci! jelesnya lis dah pandai buat karipap!

aku ni pandai beli karipap segera, simpan dlm fridge dan goreng bila nak makan, huhuhuhu...

xleh jadi ni, kena try gak buat sekali :p

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

arirada:
yeh.. chaiyok dayah.. wat jgn x buat.. bak kata kak asyiq, persediaan tuk minum ptg mak mertua.. hahaha

eleh.. ko xyah la jeles ngan aku.. aku ptutnyer jeles ngan hang.. lg pndai bab masak memasak ni.. kuih raye hg pndai wat.. aku.. hampes.. hehe

arirada said...

oitt, aku mana reti buat kuih raya! setakat cornflakes madu ngan biskut mix fruit yang letak dlm cup tu sapa2 pun boleh buat...

pandai hang kelim tepi karipap tu, jeles lagi, uwaaa!!!

Faridrashidi.Com said...

Comel ya karipap tu :)

Kalau nak comel lagi, pesan je sarang karipap dari Malaysia. Mudah :)

Mahmood said...

Your blog is very nice. The images are very beautiful. God is Great. Best wishes.

http://www.thedynamicnature.com

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

arirada:
aku x pandai.. hehehe... eleh.. hang boleh nyer.. cube hang wat... mesti jadi :D

kelim tepi tu, dulu aku mmg xreti gak, ntah kenapa, hr tu tlg akk di Amman wat karipap, jadi pulak.. hehe :D

Farid Rashidi:
dah nak balik dah.. wat sendiri je tanpa acuan.. asal boleh makan n ada rupa.. hehe

Mahmood:
thanks :D