Monday, 3 August 2009

...FaMiLy DaY BKAPJ...


Assalamualaikum sahabat2 semua, didoakan moga sihat walafiat & dirahmati Allah dunya wal akhirah :D

Maaf seminggu tak wat entry baru... sibuk sikit ngan thesis nya (mama & nenek cam dah rindu je kat saya.. kan3.. hehe, so, kena la pulun sikit) n ada family day BKAPJ (anak2 Perak)... sakit2 badan ikut family day ni... hehe, sbb dah lama tak bersenam, bila dah ada family day ni, kena pulak incharge bahagian game ngan adik2 ni... fuhhh, terasa longgar semua skru anggota2 badanku... sehari tak bangun dari katil... adehh... hehehe :D

Best?? ya.. mmg best.. jumpa n berkenalan ngan adik2 dari Perak dr pelbagai mantiqoh (Irbid, Mafraq & Mu'tah) mmg best belaka, lg bila dgr diorg cakap loghat Perak nyer... adeh, terubat rindu di hatiku.. suka sgt bila dgr loghat Perak.. hehe, mama xpenah lak ckp Perak kat umah kan.. klu adik2 beradik mama dtg umah, baru la dgr loghat mama.. hehe.. balik Perak, haha, ni 1 mslh bgku, ku kurang suka... sebabnya, RAHSIA :D

hmm.. di pgrm hr tue, dlm jungle tracking, ku kena jaga check point yg 'BULI' adik2 ni... lalala~ (kenapala dr sek suka sgt bab mem'buli' ni... ngeee)... untuk mendapatkan keratan peta Perak, diorg kena selesaikan pelbagai perkara, n di check point ku... ni la yg diorg kena buat... kesian pulak budak2 ni... layan je la gambar ek... malas nak tulis dah.. hehe :D



hmm... di check point 'mangga'... sila lah habiskan semua ni ek... lalala ~ pelbagai reaksi muka ku tgk adik2 ni bila makan cili n bawang... pedas... ssssss... fuhhh :D




ni kump per1 yg smpai... kesian ku tgk adik yg baju putih tu... merah mata, hidung n pipi nyer kerana kepedasan... sorry, akak menurut perintah je... hehehe, yg baju biru tu, semangat makan, bagus2, camnilah yg kita nak... lalala~



semua kumpulan akan tanye... "kak, ni nak kena habiskan ke?? pedas ni"... ku menjawab, "nak dpt keratan peta, kena habiskan"... "ha.. tu tak licin lg tu :D"... hehe...


apakah ke nama game ni?? entahla.. tp kena guna apa yg ada di badan sahaja... :D ada gak yg siap tanggalkan rantai n gelang... best la korang ni.. hehe

ustaz ku masa di Maahad Hamidiah... dia yg mengajaku BA Tinggi... skrg bekerja di MSD... ada ke kata kat adik2 ni, suh jaga diriku yg 'DEGIL' ni... adehh, degil ke ana ustaz.. hehe, di maahad yela... skrg x degil dah... lalala~

4 comments:

<< s| tED| >> said...

wah!! seronok lah norul dok pedajal budak2 tu ek? eh! Cili tu kena kunyah betul2 ke?? eeeee.. ini memang kes penderaan... pedas tu!!

shinja said...

Salam Ceria Cendawan Mekar yang Indah,
Pe khabar akk, ha saya ni la budak baju biru dari kumpulan 1 tu. Dah saya ketuanya, so nak tak nak makan la sungguh2. Ingatkan nk bg semangat pd kawan2 sekumpulan, aleh2 saya dgn kwn baju putih je yg makan sungguh2. Ceh!!
Ha balik2 je terus lembik dek perut yg memulas-mulas. Adehh...Esk dtg sekolahnya tak g

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

tedi:
hehe.. bukan saje nak wat.. tp dah di 'amanah' kan.. so, kena la buat jugak.. kesian mmg kesian.. siap merah muka, mata n semua la.. huhu.. tp nk wat camne :(

kena habiskan semua yg ada dlm 2 pggn tu.. huhu.. pedas kot cili tu.. dah tu, diorg terus gigit camtu jer.. adehh.. klu saya, xder nyer nak makan terus gitu..

bukan dera kak.. hehe.. sayang tu nama nye.. klu x, diorg xdpt peta tu.. lalala~

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

shinja:
salam bahagia seceria sinar sang suria
(apakah??? apa mksd awak cendawan mekar yg indah tu?? adehh, tgk, akk pun terikut awak.. hehe)

alhamdulillah..sihat je.. awak n kawan2 lain yg sakit perut dh sihat ke.. adehh, kesian pulak.. huhu..

ohh, ketua kmpulan.. patutla semangat makan.. klu tau, kena bg cili lebih.. hehe.. kesian mmg kesian tgk korg kena hbskan.. tp nak wat camne, hanye mnjalankan tugas.. hehe.. baca la doa tahan sakit di perut tu ek.. ada doa di entry yg dulu :D