Saturday, 2 May 2009

...GeRaMMMMMMMMMMMMMM....


يبدو أن مثل هذا الموضوع صعب عليك يا أليزا والسبب أن الخطة لا تمثل العنوان فالعنوان شيء والخطة شيء آخر. لو أردت أن تبحثي في الموضوع، فلا بدّ أولا أن تفهمي موضوع البحث جيدا وأن تقرأي في الموضوع طويلا. فالفصل التمهيدي والفصل الأول يمكن أن يكونا تمهيدا فقط. والفصل الثاني لا علاقة له بموضوع الرسالة بل رسالتك فقط هي الفصل الثالث وهو يحتاج إلى إعادة ترتيب فما هي حقيقة القيم الناظمة لتنظيم الأسرة؟
(ulasan dr doct melalui email)

hari yg meng'geram'kan & menyedihkan... dahla takde masa... next week due date taqdim masyru' risalah... pastu, dpt lak dr doct ulasan yg rasa nak (........... ), aisssyyyy, geram3 (upin & ipin... hehehe, sempat lg tgh geram ni main2 :p)...


doctor2... ana dah byk kali tunjuk kat doct khuttah ana... cuba la tlg betulkan n tuliskan sikit apa yg doct nak... ni cakap salah, tak kena , tak masuk ngan tajuk ... cube tulis apa pndapat doct, apa yg salah tu dibetulkan... haisssyyyy, gerammmmmmmmmmm... (asal la aku tak study MA di Malaysia je??) sbb aku suka Jordan :) ...


aku takleh menyerah kalah, selagi tak sampai khamis depan, aku akan siapkan juga masyru' ni... klu tak, sia2 je 3bulan... takleh nak tulis thesis... nak balik mesia takde duit... argghhh... takleh2, kena taqdim gak, wlupun next week kena ponteng sume kelas (masyru' lebih pnting)... fighting!!! fighting!!!

7 comments:

GGB_4F1M said...

akak..chaiyok2..nk berlagak senior jap ye..senior bulan je..humm..biase la..arab..gtula..hahahha

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

ayyooo... tu arr, byk dah airmata suci den ni turun kat jordan ni, disebabkan arab...(hahaha..tak tahan ayat :p)...

insAllah, takkan mengaku kalah...arab ni degil, akk ni lg degil..hhehehe...so, kena paksa gak doct ni :) sorry doct

Abah/Acus said...

kalu dah nak buat tajuk tu susunlah ikut ckap doc tu...dia kta tak semua salah, cuma bab ke2 tak berkait dgn bab 3....bab 3 tu ktanya dah ok. Intro dan bab satu kedua2 nya sama mcam pengenalan saja.

Biasanya bab satu takrif ..intro patut kisah umum saja ..jgn ulang benda sma di bab 1.

Susunlah balik buat bacaan lebih...lepas tu rujuk master tesis org2 trdahulu ..cri pusat sumber.

Ini sebenarnya komen abang acus..abah tulis je.

Ini cabaran org yg nak brilmu tinggi..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

aikk...camne ni bang acut...cam salah translate je apa doct tu ulas...heheh...dah luper arab ke?? :)

fasal 1 tu, dia suh tulis sekali ngan fasal tamhidi...tp sy taknak wat camtu...sbb tamhidi, selalu nyer ttg ta'rif je.. n fasal awal tu, bg sy mmg tak sesuai masuk kat tamhidi...maybe dia nmpak khuttah sblm ni tuk fasal awal,sempit sgt skop nyer..jd sy dah tmbh isi... n fasal awal, still fasal awal...

fasal 2 tu lak,bkn xberkait ngan fasal 3, tp xberkait ngan maudu' risalah tu..hehehe, td bila bukak fihras yg blkang quran tafser tu, baru dpt idea baru...heheh...alhamdulillah,mmg betul la apa yg sy tulus sblm ni xmasuk ngan tajuk thesis :)

yeh..ni tgh susun semula... n nak hntr kat doctor2...mnta pndangan diorg, n tgh tggu pndangn dr doct sy yg sy blaja ngan dia dulu di uia..skrg dia di madinah..dah call dia smlm..dia kata, nnt dia betulkan

ok...pray 4 my success...n thanks.. ke bang acut nak tgk khuttah tu, n nak tlg betulkan..klu nak,sy send di emel abah??? kef?? biddak??

arirada said...

huhuhu...teringat zaman buat assignment dulu..klu dengan lect. IRK xde masalah sgt, dgn Br. Alizi n encik la yang susah sikit, tapi lecturer2 di UIA semua baik2, x lokek ilmu nak tolong student :p

sabar ya, lis...makin susah kita nak buat sesuatu, makin kuat ilmu tu pada kita nanti, insyaAllah!

~Cinta Cukulet~ said...

huhu...rileks kak..tarik nafas..hembus..hehe.tenang ya..semoga berjaya :D

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

arirada:
uwaa~ nak putar smula masa leh tak..hehehe...leh blaja ngan lecturer2 best..lg2 doct yasir...nak kelas setiap hari kalau leh..hehehe

insAllah...ni tgh sabar lg ni :) klu tak sabar...susah..heheh..ngan arab ni...biasala

cinta cukulet:
hehe..thanks dik...dah tarik nafas..tp kena hati2...coz....sohro' sini..heheh...pasir berlambak..bukan masuk hidung je...mulut, mata, n segala mana yg terbukak la..ngeee :p