Friday, 12 June 2009

...AyAt2 CiNtA & KeTiKa CiNtA BeRtAsBiH...



2 buah novel 'Ayat2 Cinta' & 'Ketika Cinta Bertasbih' (...vol 2 xbaca lg :'( ...) yg menjadi novel pilihan hatiku... walaupun selama ini, aku membaca ke2 2 novel ni dengan meminjam dari kawan, tapi dalam hatiku, aku berhasrat untuk membelinya bila aku pulang ke Malaysia...

Novel berkisarkan cinta yang aku idamkan. Kuingin jadikan kisah cinta ini, kisah cintaku... hahaha (berangan... suka sgt berangan... ngee :D)... atau akan lahir novel penulisanku 'Warkah Cinta Hati' atau 'Tasbih Kasih Hati'... (berangan lagi... hehe... mana tau... insAllah, kalau berkesempatan menulis novel, thesis pun tak tulis lg :p)


Filem Ayat - Ayat Cinta (filem yg mengetuk pintu hatiku, 5x ulang :D)

Filem Ketika Cinta Bertasbih (sape ada copy, meh bg ana :D)

2 novel ni, mmg kuat kesannya padaku... Lagi2 bila menonton filem Ayat2 Cinta... berlinang airmata, ditambah dgn hero nya... waduhhh, ganteng bangat :D... sape2 yg ada copy, tlg bg ana ye, nak sangat tengok, n sape2 yg ada copy Filem Ayat-Ayat Cinta, bgth ana juga, dulu dah copy, tp kat dalam laptop lama, laptop rosak...

7 comments:

ASYIQ said...

Aduhai...agak jiwangs sikit.hihi.
Laaaaaaaaayyaaaaaaaaaaann....

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

hahaha...mmg jiwang kak...siap suh sepupu bgth mak dia suh carikkan bakal suami...gara2 ayat2 cinta n ketika cinta bertasbih...bercinta lepas kawen la... ngee :D

layyaaaannnnnn

<< s| tED| >> said...

minat baca novel yek..?
Saya dah lama tak baca novel. sbb saya ni kalau baca novel sampai trebawa. Kalau kelakar, gelak. kalau sedih, menangis beria2. heheheheh..

lepas tu kalau happy ending, musti frust semacam. sbb akan bertanya.. "eh eh dia dapat teman lelaki yang baik, suami yg baik.. ending dia bagus.." ha ha ha..

frust sbb blm jumpa yg terbaik macam dalam kebanyakan happy ending dalam novel!

QalbunNur said...

salam..alaiykh..
insyaALLAH...ana ada soft copy ukt ketika cinta bertasbih dan movie film utk ayat2 cinta..
klu awak nak..bagi email..
insyaALLAH..nnt sya postkan..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

s|ted|:
apa ke nama akk ek...hehe :D...(betul kan akk???)
minat baca novel??tak minat sgt kak...n sy tak penah pun beli novel ni....pnjam kawan2 nyer aja...huhu...tp, klu novel habiburrahman, blh la dikatakan minat novel dia...sbb jalan cerita yg setting nya di tanah arab..sbb sy ni suka sgt tanah arab :D

nak jumpa yg baik cam dlm novel??hmm...satu dlm seribu mgkin :D... klu nak ikutkan, mmg nak kisah percintaan sprt yg dlm novel, tp...wallahu 'alam...moga bertemu dgn jejaka yg sesuaia buat akak :)

QalbunNur:
salam ya uhkti :)
nak...ni email ana...syurga_idaman01@yahoo.com
thanks :)

QalbunNur said...

alhamdulilLAH..
akak da send citer nie dan juga tambahan citer yang akak ada. erm sebelum nie xberapa sangat baca novel, akak pun xpernah beli novel sebelum nie sejak kemunculan novel2 islami nie baru akk minat sungguh nak baca novel, akak pun minat penulisan habiburahman..tapi penulis malaysia pun tak kurang hebatnya, cth zaid akhtar dia pun mengetengahkan citer kat itmur tengah...
insyaALLAH..semoga bertemu cinta yang suci dan sejati,.. CINTA YANG HAKIKI hanya pada ALLAH SWT...l

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

thanks banyak2 :D
ana ni, xdela nk kata minat sgt, sbb satu novel pun ana xpenah beli..huhu :(