Monday, 29 June 2009

...ReHLaH kE sYRiA (2)...

panas punggung tunggu wat urusan masuk Syria, berjam... haduiii...

Hari pertama ke Syria, tak kemana2, selepas check in di sebuah rumah berdekatan ngan pantai, kami bebas membuat aktiviti sendiri. Hmm, awalnya ingat nak melihat saja pantai di Lattakia tu, tp, adik2 ni ajak p naik... apa ke nama nyer (bot kayuh kot, apa2 la namanya, sesuka hati je ku bagi nama, hehehe, n jet ski)...
Ku menolak kerana kelihatan seperti kanak2 (hahah, padahai, mmg perangai cam kanak2... :p), tp setelah diajak berkali2, ku ikut jua :D. Lepas main bot kayuh, naik jet ski pulak, aduss, pening kepala ku... sakit perut ku melanggar ombak... time naik bot kayuh tu pulak, ada pakcik arab tu basahkan kitorang ngan jet ski dia... hampes tul, apalagi, ku katakan haram alaik, hampes tul pakcik arab tua tu... nasib baik bawak lebih baju...


apa ke nama bende ni???

kami ber 4 dr kiri yg naik bot kayuh (betul ke nama nye... belasah je la :p)... bayangkan pakai baju camtu, pastu pakcik arab tu basahkan kami... haduii, tension3


dalam kebasahan, kami membuat keputusan tuk mandi je di pantai tu... hahaha, ku yg dah lama tak mandi pantai, dengan seronoknye ku ikut :D best tu mandi, uissyyy... lama sudah ku tak mandi di pantai... ingat lg kecik2 dulu, abah dukung n letak kat bahu belakang bawak gi tgh pantai... best3 :D tp, kali ni, lg best sbb baru pandai terapungkan diri... hahaha, ku bangga, tp berenang, ku tak lepas2... klu ku lemas, ku tunggu je la org selamatkan... ngeee :D punya la lama main kat pantai, sampai malam... nasib leh jama' solat...


ni masih mengayuh bot tu, selepas sejam kemudian kami pun berendam selama 2 jam... sampai gelap tak nmpak apa dah... ngeee :D best nyer mandi kat pantai... hehe, malam baru balik bilik, nasib baik soifi, klu syita' beku dah sume :p

8 comments:

khosim said...

Kalu abah boring di pantai...gambar Lubnun mana pula..nak check ni betul pergi rehlah kesana...haha

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

ohh...perli, kan saya dah kata, ke lubnan batal, ganti ke syria 3 hari terus...

gi ngan abah nnt la, ke lubnan :) hahaha...

apa yg boring bah...pantai la paling best bg saya...abah apa tau...ngeee :D pantai mampu memberi ketenangan buat hatiku yg gundah gulana...mampu memberi inspirasi ketika ku berbicara

<< s| tED| >> said...

hehehehe...

itu abah norul ya.??

dari tempat kamu ke Syria berapa jam?

Macam jauh je perjalanan!!

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

ha'ah..abah saya :D

dr mafraq ni ke border syria, tak lama, dalam 30min je..ke kurang dr 30min..gitula..cuma yg jauh..nak pg Lattakia tu..aduss...panas punggung den

<< s| tED| >> said...

oOOOo.. sekarang cuti ke? Atau pergi hujung minggu?

Wah! Rajin abah norul berblog!

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

uwaaa~ dah hbis cuti dah...
pg time cuti sem hari tu. ni dh kena mula study smula.

abah mmg keje dia guna internet. dia buat forex. ada masa, lawat la abah ke sini :D

normala emiza said...

salam...akak,comeynyer dak pkai tudung putih tu kim salam kt dier ae,huhuhu..akak biler nk mai cni ni??

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

wsalam...oh,nak kim salam kat dia ke..nnt akk pg irbid akk kim salam kan :D

mggu ni akk kena gi amman...insAllah mggu depan nyer, akk ke sana..ok, tp..akk xtau nak masak apa tuk korg...huhu, ku bukan seorg yg pndai masak...hahaha..last2, korg yg kena masak tuk akk nnt..heheh