Sunday, 28 June 2009

...ReHLaH kE sYRiA (1)...


khamis lepas ku ke syria bersama adik2 student Yarmouk & Just, Jordan. Ke Syria selama 3 hari. Hmm... nak kata best ke tak best, cam biasa, ada kelebihan & kekurangan. Jadi, ku nasihatkan sapa nak pg jalan2 syria, pg la sendiri (mksdnyer, dalam majmua'h yg kecil).

Entry ni, saje nak bgth apa yg ku beli (ngee :D macam banyak je nak cakap apa yg beli, padahai, blh dikatakan ku tak beli apa2) hahaha... pegi Syria tak beli pape, melainkan beberapa halawiyat, kerana waktu tu, ku tengah bengang ngan pemandu bas dia (byk mulut tul org tua tu, dah bawak bas tu, bwk je la, ni nk membebel je)

Halawiyat tak beli banyak... sebab kalu beli banyak pun, nak wat pe, bukan boleh bawak balik Malaysia, tunggula klu ada rezki bila dah khirij nanti. Kalau ada rezki, blh ke sana lg, beli halawiyat tuk keluarga, terutama abg sulungku, Mohd Suzrie, mesti dia rindu nak makan makanan di Jordan ni (hari tu balik Malaysia, xbeli zaitun, dia tanye napa xbeli, mana ku tahu, nnt sy beli la ekk :p). Ni dia halawiyat yg kubeli.



bazinjan, n yg 2 tu, yg putih tu sarang burung namanya, n yg lg 1 ku xtau apa namanya :p



dah hbs dah...ada ke kat Jordan bende ni??? ku kena carik...sedap!!!


ni pun dh tggal sikit...ramai kurang suka, tp ku suka :D




5 comments:

<< s| tED| >> said...

sejenis makanan ye halawiyat tu?
seronok baca org g jalan ni!

Norul bila nak balik malaysia..? eh.. kg kat mane ye?

khosim said...

Mana dia gambar2 kenangan di sana?....tu lah abah kata Syria biasa je..Lubnun..nasib baik pergi lebih awal kalu tak ..terkena masa dia ada masa alah..baru lantik PM...dah gaduh2 disana...

Abah dah buat web..tapi belum siap..http://www.smartbizfx78.com, cuba lah tengok..

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

manisan... cam kuih2 raye kat malaysia rupernyer...hehe..tp rasanya, kena test dulu...sbb ada yg xbest, ada yg rasa bunga cengkih n mcm2 lg

bila balik?? depend pd thesis, siap cepat... cepat la balik... tp rasa sedih la klu nak tggalkan Jordan..uwaaa ~ org selangor, kampung kat sitiawan, perak...

...............................

abah...miss u 2,3,4,5,6...hehehe
ada je gmbr, sy letak sikit2 la..

huhu...mmg xbest syria, jordan lg best, time kat syria, nak je balik jordan cepat...tp yg best mandi laut..hehehe

yeke dah buat web..mubarak..moga berjaya :D

normala emiza said...

salam,akak halawiyat eka x bkk lgi,semua da bwk masuk dlm kotak kargo huhu...

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

ala..korg sbb nak balik mesia..akk bukan nak balik mesia..mmg tuk makan kat sini..n dah bg kawan2 sikit :D