Tuesday, 4 August 2009

...MaaF & DoA...

adakah disebabkan ini korg sakit perut??


Bismillahir Rahmanirr Rahiim...


Salam buat adik2 BKAPJ semua, didoakan moga diberi kesihatan & kebahagiaan dunya wal akhirat.. Ampun & maaf akak pohonkan pada semua, jika kerana di check point 'mangga' adik di'dera' memakan epal, roti, bawang, cili & telur mentah... dan jika ada yg sakit perut disebabkan perkara ini, akak minta maaf... (jap, nak senyum jap :D) ... tp ada yg lapar time tu kan, dpt gak la berbakti pd yg x makan lg time tu... huhu


Akak betul2 minta maaf jika ada yg sakit perut... akak xtau, akak hanya menurut seperti yg dirancang, n akak xtau pun cili n bawang tu pedas (bkn akak yg beli, n selalu nyer cili kat Jordan ni xpedas)... huhu :'( ... kesian gak time tgk korg makan... siap ada yg merah sume muka... tp, xkan akak nak suh korg xhabiskan... hehe, xleh2... rezeki x elok di buang (haha, memandai je) ... ala kullin, pd sesapa yg sakit lg perut nyer... try la doa di bawah ni... insAllah akan ok selepas tu.. ok, jgn ada yg ponteng kelas lg... :D


Kepada pimpinan baru BKAPJ, mabruk & ma'a taufiq wan najah dalam medan perjuangan ini... Allah ma'akum... n pada mantan, alfu syukr atas kepimpinan yg lepas...


*****

…Bacaan & Perbuatan Apabila Tubuh Merasa Sakit…


ضع يدك على الذي تألم من جسدك وقل: بسم الله، ثلاثاً، وقل سبع مرات: أعوذ بالله وقُدرَتِهِ من شرِّ ما أَجِدُ وأُحاذر

Letakkan tanganmu pada tubuhmu yg terasa sakit, dan bacalah: Bismillah 3x, lalu bacalah: “Aku berlindung kepada Allah & kekuasaanNya dari kejelekan sesuatu yg aku jumpai & yg aku takuti”.



6 comments:

<< s| tED| >> said...

a'a x tau norul.. ada org cakit perut... ekekekke

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

ha ha.. xtau..hehehe
manja sgt perut tu.. hehehe

G-HaD's said...

salamz...enti..ana nk try le..sbb kaki ana sakit...mudah2an dpt sembuh...leh ana amk doa tu kan?syukran ... ;)

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

wsalam Ghad :D

ye.. sila je ambil n guna.. xper je klu tak minta izin :D

nnt letak je tangan di kaki tmpt yg sakit tu.. n baca cam yg ana tulis tu.. insAllah akan sembuh.. syafakillah ya ukhti..

G-HaD's said...

salamz enti..subhanallah...kaki sy dh baik...btul2 sy amalkan ...time kasih atas pkongsian ilmu tu...mntk izin utk copy n paste ye...
syukran enti;)

NoRuLLiSzA eL FaRiSi said...

wsalam Ghad :D
alhamdulillah dh sihat n sembuh.. alhamdulillah..

sila2.. ajarkan sama pd yg mengenali.. moga ganjaran sama diperolehi.. moga ketenangan hati milik mereka2 yg beriman pd Ilahi..

insAllah, selagi mana mampu menyampaikan.. akan disampaikan.. perkongsian ilmu itu perlu